Hanne og jeg har flere gange talt om at gå Amager rundt. Og nu skulle det være. Det var en længere vandretur end forventet, og det meste af ruten Amager rundt var på asfalt. Nedenfor kan du læse om vores tur Amager rundt og få nogle tips, der ville have forbedret vores tur, hvis vi havde vidst det, da vi gik turen……
Vi kom lidt sent hjemmefra og startede først vores tur Amager rundt lidt i kl. 10. Vi startede turen fra Islands Brygge i høj solskin, og solskinnet fortsatte resten af dagen.
Vi gik turen mod uret og gik direkte fra det nybyggede og “pæne” Islands Brygge til et område, der mindede om Haveje fra filmen Midt om natten. Vi gik videre ud af byen med Sydhavstippen på den anden side af vandet. Vi havde en fin udsigt til Sjællandsbroen og blev fulgt på vej af en pibeand. Vi snakkede om, at det muligvis var en dårlig dag, vi havde valgt at gå Amager rundt, da der var rigtig mange mennesker på stien. Vi valgte at gå på græsset, da stien var fyldt med løbere, cyklister, rulleskøjteløbere mm.
Kalvebod Fælled
Under Sjællandsbroen starter Kalvebod Fælled. Kalvebod Fælled er et stort naturområde og en del af Natur Amager.
Jeg var på tur til Kalvebod Fælled weekenden før denne tur, hvor jeg så en havørn jage. Det kan I læse mere om her: https://www.familienudenfor.dk/havoern-paa-jagt-paa-kalvebod-faelled/
Ved Kalvebod Fælled gik vi på dæmningen.
Hanne elsker at gå langs vandet, og jeg synes, det er lidt kedeligt, så hvis man er til havudsigt, så vil jeg anbefale at gå på dæmningen. Hvis man er mere til fugleliv, sletter, vandhuller, birkeskov mm., så vil jeg foreslå at gå gennem Kalvebod Fælled i stedet for. Jeg synes også, at der var lidt for meget “trafik” (læs cykelryttere) på stien og de kørte meget tæt på os og var et par gange ved at ramme os.
Dårlig beslutning ved slusen
Stien slutter ved slusen, og vi havde læst, at man kunne følge cykelrute 80 Amager rundt, men vi valgte i stedte at gå langs vandet. Det viste sig senere at være en dårlig beslutning. Vi skulle have fulgt cykelruten ind gennem Kongelunden. Efter et par kilometer via stranden kom vi til Kongelundsfortet, hvor vi spiste frokost.
Vi fik at vide, at vi ikke kunne gå længere langs vandet, da området blev til et militærområde. Vi skulle derfor følge landevejen og så ville der komme en sti ned til vandet igen.
Vi gik 4-5 km på landevejen, før vi kom til stien. Stien var sørme cykelrute 80, som kom ud fra Kongelunden, så den skulle vi bare have fulgt.
Østsiden af Amager
Tilbage på stien kom vi igennem et lille skov område, før vi kom ned til vandet igen. Vi gik langs Søvang mod Dragør og havde en fin udsigt til Øresundsbroen.
Øresundsbroen mellem 22 og 27 km.
På vej ind til Dragør, lige ved havnen, kommer man forbi et område, hvor der går mange forskellige gæs frit. Ved havnen gik vi op gennem den gamle bydel til Den gamle bager, hvor vi købte en kage, som vi nød nede på havnen. Vi kunne spise kagen med god samvittighed, da vi havde gået ca. 27 km på dette tidspunkt.
Efter at have tanket ny energi gik vi via strandstien fra Dragør. Efter et par kilometer kom vi til landevejen ved lufthavnen og der er et hegn (ca. 120 cm højt) med en låge, der er låst, så her er der tre muligheder: Kravle over lågen, gå til venstre (den modsatte vej af, hvad vi skulle) eller gå på indersiden af hegnet langs havet. Vi valgte at gå til venstre og finde en udgang. Udgangen kom ca. 500 meter oppe ad stien. Hvis vi havde valgt vejen til højre, så kunne vi have undgået ca. 2 km cykelsti, men vi ville stadig have været nød til at kravle over hegnet.
Lufthavnsområdet
Langs lufthavnen går man mellem to høje hegn med pigtråd foroven. Det er nok de kedeligste og grimmeste 3-4 km på hele ruten.
Vi gik helt hen til lufthavnen, da vi skulle finde et toilet. Der var ingen mennesker i lufthaven og på toilettet i kælderen, fik man virkelig fornemmelsen af at være det sidste menneske tilbage i verden
Kastrup og Amager Strandpark
Tilbage på ruten gik det mod Amager Strandpark, hvor vi holdt en kort pause på Kastrup Søbad. Vi gik helt ud, trak sko og strømper af og gav fødderne lidt tiltrængt frisk luft.
Efter en kort pause gil det videre gennem Amager Strandpark.
Solnedgang og ømme ben
Videre ind mod byen gik det, og vi snakkede om, vi skulle tage Refshaleøen med. Hanne ville gerne , men jeg var rimeligt brugt efter en lang tur. Vi besluttede, at det måtte vi gøre på en anden dag.
Solen begyndte at gå ned over byen og det var rigtig flot, da vi gik over Kløvermarken og vi havde udsigt til flere af byens tårne
Jeg havde meget ømme ben, da vi kom tilbage på Islands Brygge og de sidste fem kilometer havde ikke været sjove. Hanne havde også ondt i sin ankel, men piver ikke helt så meget som mig.
Dagens fakta
Dagens tur blev til 44,87 km. Det var en dag med høj solskin, men en lidt kold vind. Meget af turen er langs vandet. Det mest af tiden gik vi på asfalt. Jeg vil tro, at mellem 80-90% af turen er på asfalt. Vi brugte ca. 9 timer på turen.
Læringer fra denne tur 🙂
Husk solcreme til forårssolen og lyt til kroppen (ben og ankler), når det gør ondt, så sparrer man sig for nogle ærgelser senere og kroppen restituerer hurtigere. Husk varmt tøj og følg cykelrute 80.
Flot beskrivelse 🙂 Gode råd.
Tak, jeg vil selv prøve ruten med mine børn.