Efter at have overnattet i shelteret på spidsen af Røsnæs gik vi Røsnæs rundt. Det er en fantastisk flot tur med stor variation i terrænet og naturen. Den er ca. 25 km og den er godt skiltet hele vejen rundt.
Vi havde overnattet i shelteret ude på spidsen af Røsnæs, lige under fyret. Shelteret ligger kun 5 meter fra havet og betegnes ofte som et af Danmarks bedst beliggende shelters. I kan læse en anmeldelse af shelteret her.
Efter at have spist morgenmad i shelteret og pakket vores ting sammen, gik vi hen til parkeringspladsen og lagde vores store rygsække i bilen. Vi startede turen fra parkeringspladsen ude ved fyret og gik på sydsiden af Røsnæs.
Sydsiden
Vi fandt hurtigt stien og skiltet med Røsnæs rundt. Ruten er markeret med et lille skilt med hav, bakker, Røsnæs fyr og teksten Røsnæs rundt (se billede nedenfor). Ruten er godt skiltet, så det er svært at gå forkert.
Efter få skridt på stien var det som om, vi var kommet til de britiske øer for at vandre. Landskabet var bakket og meget grønt.
Britisk stemning
Vi havde kun gået få kilometer, da vi blev nød til at holde en pause for at nyde udsigten, da den var helt fantastisk.
Efter at have gået i et virkeligt smukt område førte ruten os ud på asfalten og igennem to byer: Bjørnstrup og Ulstrup. I Ulstrup købte vi frokost i den lille hyggelige brugs. Brugsen har et rigtig fint udvalg, så man behøver ikke fylde sin rygsæk op hjemmefra.
Vi spiste frokost i Ulstrup, mens vi nød udsigten til Ulstrup mølle.
Efter Ulstrup fortsatte vi mod Kongstrup klinter. Landskabet ændrede sig igen og vi gik og snakkede om, at det mindede os om vores sommerferier i Kroatien, Italien og Grækenland. Vi læste på et skilt, at de stejle, sydvendte skråninger har et mildt klima pga. havet, og Røsnæs har et varmere og mere tørt klima end gennemsnittet i Danmark, hvilket forklarede de mange vinmarker, vi havde set.
Sydsiden af Røsnæs rundt strækker sig fra spidsen af Røsnæs til Naturrummet. Sydsiden er en af de mest specielle og flotteste strækninger vi har gået i lang tid.
Nordsiden
Fra Naturummet til nordsiden går man på asfalt langs landevejen til nordsiden af Røsnæs.
Naturen på nordsiden af Røsnæs er ikke så speciel og smuk som på sydsiden. Nordsidens natur er en traditionel strandeng. Ruten på nordsiden er ganske fin, men blegner ift. sydsidens helt specielle natur.
Billeder fra nordsiden
Tilbage på spidsen
Ruten på nordsiden førte os tilbage til parkeringspladsen, hvor vi havde parkeret bilen. Vi besluttede os dog for at gå ud omkring spidsen, da vi ellers ikke havde været hele Røsnæs rundt.
Trappe ned fra parkeringspladsen Store sten på stien Udsigt mod sydsiden Hanne på trappen op til fyret Røsnæs fyr om aftenen
Det første stykke efter trappen fra parkeringspladsen var svært at gå, da der er mange store sten. Shelteret ude på spidsen, hvor vi havde overnattet, var blevet overtaget af tre unge fyre med fiskestænger.
Alt i alt kan det virkelig anbefales at vandre Røsnæs rundt. Det er en oplevelse man ikke lige glemmer lige med det samme.
Dagens fakta
Dagens tur blev til 25,7 km. Det var en dag med høj solskin, og det var meget varmt. Vi havde desværre ikke lært noget af vores tur Amager rundt nogle dage tidligere 😮 Det er en rute med mange bakker. Det er muligt at handle i den hyggelige lille brugs i Ulstrup. Det meste af turen er langs vandet og i rigtig flot og speciel natur, man ikke finder andre steder i Danmark. Vi brugte ca. 7,5 timer på turen, men vi holdt også mange lange pauser, hvor vi nød den fantastiske udsigt.
App og pjece
Vi fandt information om ruten og brugte korte fra pjecen Røsnæs rundt. Vi fandt den ved starten af ruten. Den findes også elektronisk her: Røsnæs rundt. Jeg har efterfølgende læst, at man kan hente app’en Røsnæs Rundt i App Store, hvor det er muligt at få meget mere information om ruten.